Barn- och ungdomsverksamhet

I barn- och ungdomsverksamheten har vi som ambition att kunna erbjuda aktiviteter utomhus både sommar och vinter. Vi är ett antal ledare som hjälps åt i de olika verksamheterna. Nästan alla aktiviteter är avgiftsfria där det enda som krävs är medlemskap i Nynäs IK!

Från november till februari erbjuder vi skridskoträning i ishallen på Rosvalla. Vi åker också på natur-is på närbelägna sjöar eller dammar när tillfälle ges. Söndagar! Se kalendern

Frågor till: Henrik Jansson, telefon 070 – 231 77 01

Under 2021 färdigställdes en cykelled vid elljusspåret med vissa tekniska inslag, vilket nu är den självklara samlingspunkten för terrängcyklingen. Cykelleden passar för alla åldrar och olika typer av cyklar.

Sedan 2021 har vi startat en vildmarksgrupp och en äventyrsgrupp på temat friluftsliv. Under terminerna har vi ett antal träffar där vi med de äldre barnen (Vildmark åk5-6) gör heldagsaktiviteter och är ute och övernattar i tält eller vindskydd. Under 2022 utmanade vi gruppen och genomförde en 4-dagars vandring i Dalarna på sommarlovet. För de lite yngre (Äventyr åk 3-4) träffas vi lite kortare eller kvällstid för olika uteaktiviteter. Specifik anmälan till dessa grupper krävs och vi tar ute en liten terminsavgift.

För de ännu yngre barnen hänvisas till Friluftsfrämjandets barngrupper i Tystberga.

För både terrängcykel och friluftsgrupperna ingår moment av orientering och säkerhet/första hjälpen och vi försöker regelbundet ta med detta i verksamheten.

Vi har även provat att åka gemensamt till Likstammens badplats i augusti för att genom lek träna vattenvana, vilket kan komma att bli en återkommande aktivitet.

På hösten kan det dyka upp lite andra aktiviteter såsom en nattorientering med reflexbana eller någon halloween-aktivitet.

Vi har vid ett par tillfällen anordnat en familjevandring i närområdet där barn i åldrarna 1-12 år med föräldrar har hängt med. Vi brukar vandra några km och sedan stanna och grilla lunch. Vi tar god tid på oss. Detta har rönt stort intresse och något vi gärna vill fortsätta med. 

VINTER

Från november till februari kan vi erbjuda skridskoträning i ishallen på Rosvalla. Vi åker också på natur-is på närbelägna sjöar eller dammar när tillfälle ges.

Om snön kommer brukar vi anordna Barnens vasalopp i februari. Ligger snön längre kan vi erbjuda prova på skidor eller barnskidskola.

Kika i kalendern efter tillfällen och på anslagstavlor när de olika aktiviteterna drar igång!

Kontakta barn/ungdomsverksamheten genom mejl till: nynasik@gmail.com